Pittige bruine bonen met gemarineerde kipfilet prei paprika en taugé in satésaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-2020
  • Pittige bruine bonen met gemarineerde kipfilet prei paprika en taugé in satésaus

    Pittige bruine bonen met gemarineerde kipfilet prei paprika en taugé in satésaus

    Pittige bruine bonen met gemarineerde kipfilet prei paprika en taugé in satésaus

 Wat was dit een lekkere bruine bonenschotel. Lekker Oosters gekruid, pittige door de sambal en vol verse groenten. En heel snel klaar. Denk wel aan het marineren van de kipfilet (30 minuten).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels zonnebloemolie
1 pot bruine bonen (plm. 400 gram), uitgelekt en afgespoeld
200 gram kipfilet (in reepjes)
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 (rode) ui, gesnipperd
1 prei, in kleine stukjes
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander
100 gram taugé
Peper, zout
Marinade:
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaaltje voor het marineren van de kipfilet
koekenpan of hapjespan
steelplan voor de saus

Bereidingswijze

Snij de kip in smalle reepjes. Marineer de kip plm. 30 minuten in 1 eetlepel olie, ketjap, sambal, knoflook en een scheutje citroensap.
Haal de kip uit de marinade. Laat de kipfilet uitlekken, maar bewaar de marinade in een steelpan.

Verhit de overige (2) eetlepels olie in een koekenpan.
Bak hierin de kipstukjes plm. 3 minuten omscheppend. Kruid de kipstukjes met wat peper en zout. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui lichtbruin, bak het kerriepoeder en gemalen koriander 1 minuut mee. Voeg de prei en paprika toe en bak deze omscheppend 3 minuten.

Maak de marinade warm. Roer de pindakaas erdoor. Breng aan de kook. Is de saus te dik voeg dan wat water toe. Maak de saus op smaak met basterdsuiker en eventueel nog wat citroensap.
Roer de bruine bonen door de pindasaus en meng ze met de groenten en kipstukjes door elkaar.
Voeg de taugé toe en roerbak alles nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met mijn pittige Aziatische komkommersalade :
https://www.smulweb.nl/recepten/1482851/Pittige-zoetzure-komkommer-met-rode-ui

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-10-2020

In mijn meldingen oncookingterms zegt op 24 oktober 2020 13:36:12 : Hoi Petra.ja het leek mij leuk dit eens te maken.mijn Indische zoon moet niets van bonen hebben.maar met deze twist ben ik toch heel benieuwd .ik laat het je weten) en op 28 oktober 2020 19:31:41 Hoi Petra .je gerecht met de bruine bonen gemaakt.ik vond het wel lekker.:)mijn zoon heeft toch de bonen eruit gevist, maar ik ga het zeker nog een keer maken misschien met linzen of peultjes .groetjes Marlo.:)

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2020

Bedankt voor je leuke reactie Jos. Tja, bruine bonen en dan nog met pindasaus ?? Maar je vond het lekker en dat vind ik fijn. Groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 26-10-2020

Super speciaal bruine bonen recept! Echt een aanrader. Ga ik beslist nog eens maken maar dan wel op een winterdag want ik vond het wat zwaar/ machtig. Ik ben maar alleen en had een klein potje bruine bonen maar voor de rest alles conform je recept. Ik kan er 3 dagen van eten :)

pwiggers avatar
pwiggers 23-10-2020

Dank je wel Jos. Ben benieuwd. Fijn weekend en groet van Petra

professoroud avatar
professoroud 22-10-2020

Dit ga ik proberen Petra; ik laat het je weten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten