Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2020
  • Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

    Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

    Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

=18pxDeze bloemkoolcurry is snel klaar, zit boordevol groenten en is een tikje pittig. Opgelet: in currypasta zit vaak garnalenpasta. Wil je dat het gerecht veggie of vegan is, ga dan voor eentje zonder. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 bloemkool
200 g jonge spinazie
1 rode ui
2 knoflook teentjes
2 zoete aardappelen
1 koriander bosje
1 limoen
2 cm gember (versgeraspt)
400 g kikkererwten (blik)
150 g rode linzen (voorgekookt)
400 g tomatenblokjes (blik)
400 ml kokosmelk
1 el tomatenpuree
2 el rode currypasta
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij ‘m in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Spoel de spinazie. Spoel en snipper de koriander
2 Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui en knoflook in aan. Laat de tomatenpuree even meestoven. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes, currypasta en kokosmelk toe. Laat 8 minuten onder deksel garen.
3 Voeg de kikkererwten, linzen en spinazie toe. Breng de curry op smaak met limoensap, gember en koriander. Laat nog 8 minuten verder garen, serveer met extra koriander.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten