1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. hartig taartje van bladerdeeg

hartig taartje van bladerdeeg

  • Wereld, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2020

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg - 1 enkele kipfilet - 1/2 kleine prei - 1 klein pakje roomkaas met kruiden en knoflook (80 gr) - 2 eieren - wat boter om te bakken - peper en zou


Verder heb je nodig


4 kleine quiche-vormpjes of taartvormpjes - bakpapier


hartig taartje van bladerdeeg
hartig taartje van bladerdeeg

Ik zag dit in een blad staan en dacht hey dat lijkt me iets om uit te proberen en iedere keer blije gezichten als ik dit op tafel zet daar kan ik heel blij van worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding

Ontdooi het bladerdeeg. Snij de kipfilet in hele kleine stukjes. Snij de prei in kleine stukjes en was deze goed. Verkruimel de kruidenkaas. Bak de kipfilet snel rondom bruin in de boter. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Klop de eieren los met wat zout en peper en roer de kruidenkaas erdoor.
Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed de vormpjes eerst met bakpapier en dan met het deeg. Knip het deeg bij zodat een mooie ronde vorm ontstaat. Verdeel het kip-preimengsel over de bakjes en giet er dan het ei-kaasmengsel overheen. Ongeveer 15-20 minuten bakken

Serveertip

Lekker bij de lunch, maar kan ook als voorgerecht of borrelhapje.

Bron

Margriet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemieke0


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemieke0
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top