1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Risotto met zalm en spinazie

Risotto met zalm en spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2020

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram (biologische/ MSC) zalmfilet, in blokjes/ reepjes
- 2 (kleine) uien
- 1 t knoflook
- 1/2 bosje dille (of bieslook) [uit potje]
- zout, versgemalen peper
- 1l groentebouillon, (blokje)
- 25 gram boter
- 2 el olijfolie
- 350 gram risottorijst (AH Excellent) [is volgens verpakking de hoeveelheid voor 4 pers, maar is te weinig. OK voor 3]
- 100 ml droge witte wijn
- 400 gram diepvriesspinazie (deelblokjes)
- 75g Parmezaanse kaas(vlokken)



Getest en goedgekeurd door Taste Inc.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm in blokjes of repen en bestrooi ze rondom met zout. Pel en snipper de ui. Hak of knip de blaadjes van de dille fijn.

Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter met olijfolie in een (anti-aanbak) braadpan en fruit de ui ca 2 min op laag vuur. Voeg de rijst toe, draai het vuur iets hoger en blijf een goede minuut roeren tot de korrels rondom met boter zijn bedekt en iets glazig zijn geworden. Schenk de wijn bij de rijst, roer tot het vocht is opgenomen.

Voeg daarna de bouillon toe in delen van ca. 100 ml., houd het vuur op laag tot middelhoog. Blijf roeren en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst het vocht echt heeft opgenomen. Roer, als je 1 liter bouillon hebt toegevoegd, de spinazieblokjes door de risotto en stoof de rijst met het deksel op de pan op laag vuur 5-6 min.

Roer goed door en roer nog een paar minuten tot de spinazie goed ontdooid is en de rijst zacht en smeuïg, voeg zo nodig nog wat bouillon toe.

Meng de zalm voorzichtig door de risotto en warm nog 2 min. door met het deksel op de pan tot de vis net gaar is.

Bron

Tja...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zeiverklaos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zeiverklaos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top