Croque Champignon....met champignons van " Het Uilennest "
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-10-2020
We zitten hier in de Bommelerwaard aan de Waal op camperplaats "Het Uilennest" De beheerder van deze camperplaats is tevens champignonkweker. Na een praatje nodigde hij ons uit om op zaterdagochtend om 7 uur de champignonpluk mee te maken :)
Helaas.... we lieten verstek gaan en hebben ons op dit vroege uur nogmaals op een andere zij gedraaid :) In het zomerseizoen waren we zeker van de partij geweest..... :)
Laat nu de beheerder aan ons deurtje kloppen en een in de ochtend geoogst bakje verse champignons aanreiken.... zó vers en wit heb ik ze nog bijna nooit gezien :)
Deze champignons wilde ik kost wat kost zo vers mogelijk verwerken. Dat moest op zondag worden. Vandaag ( zaterdag) waren we al van een maaltijd voorzien. Bovendien verdienden de champignons de HOOFDROL in een gerecht.
Het werd geen croque madame of messieurs , maar een Croque Champignon..... En met een kom " Luie wijvensoep"en een toetje na zelfs een compleet hoofdgerecht.
Ingrediënten 2 personen
4 bruine sneetjes in vierkant gesnedenvloeibaar bakproduct
250 gram champignons
2 sjalotjes gesnipperd
Herbamare ( of zout) naar smaak
zwarte peper naar smaak
1/2 theelepeltje tijm
4 plakjes kaas naar keuze
4 sneetjes volkoren brood in vierkant gesneden
Benodigdheden
Steelpan, pan en koekenpanBereidingswijze
Zoek 10 ongeveer even grote champignons uit en veeg ze schoon en zet apart.
Hak de rest van de schoongemaakte champignons klein evenals de sjalotjes.
Verwarm wat vloeibaar bakproduct in een steelpan en bak de champignon en sjalot snippers totdat ze geen vocht meer afgeven. Voeg wat herbamare( of zout) wat zwarte peper en een half theelepeltje tijm toe.
Beleg 2 dun met boter besmeerde sneetjes met wat champignonmengsel en dek af met een plakje kaas. Herhaal dit nogmaals en leg er dan het tweede sneetje bovenop en besmeer dat ook dun met boter.
Verwarm wat bakproduct in een grote koekenpan en bak de croque circa 5 minuten. Keer dan de croque om ook de andere zijde krokant te bakken en de kaas te laten smelten.
Bak ondertussen de 10 achtergehouden champignons in een apart pannetje met het hoedje naar beneden mooi goudbruin en gaar. Bestrooi eventueel met wat peper en herbamare.
Serveer deze champignons op de croque champignon en geniet...
Serveertip
Ik serveerde mijn " Luie Huisvrouwensoep " vooraf en voor diegene , die hier interesse in heeft , mag zich melden
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties