1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-1999

Ingrediënten 8 personen


1 kilo ossenstaart in mootjes. 1 ui, knoflook, bouillonblokje(s), selderie, peterselie, 2 of 3 laurierbladen,wat tijm en rozemarijn. 1 pakje ossenstaartsoep.


Verder heb je nodig


Snelkookpan


Mijn vaders eigen gloriesoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees wassen, ui, knof en kruiden fijnsnijden.

Bereidingswijze

De ossenstaartstukjes in koud water in de snelkookpan aan de kook brengen. Regelmatig het schuim er af nemen. Als de bouillon helder is er 1 of 2 blokjes runderbouillon in doen met de laurierbladeren, de klein gesneden ui, knof en kruiden. Deksel op de pan en op stoom brengen en dan ca 45' zo houden. In de pan met deksel laten afkoelen. Na ca 3 uur de deksel eraf en het gare vlees van de botjes plukken en dat weer terug in de pan doen. Koud laten worden en de volgende dag met een pakje soep dat met wat water is aangelengd aan de kook brengen. 5' laten doorkoken en opdienen. Een scheutje madeira erbij en dan schieten de woorden te kort. Eten dus!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top