Romige stamppot sperziebonen met spekjes, tomatenblokjes en roomkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2020
  • Romige stamppot sperziebonen met spekjes, tomatenblokjes en roomkaas

    Romige stamppot sperziebonen met spekjes, tomatenblokjes en roomkaas

    Romige stamppot sperziebonen met spekjes, tomatenblokjes en roomkaas

Ik noem dit een stamppotje, maar eigenlijk is het aardappelpuree met spekreepjes, sperziebonen en blokjes tomaat. De kruidenroomkaas zorgt voor het lekker romige van de "stamppot".

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram aardappelen kruimig
1 dl warme melk
50 gram kruidenroomkaas met knoflook
350 gram sperziebonen in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 (Roma) tomaten ontveld, zonder pitjes, in blokjes
2 theelepels gedroogde tijm
Peper, zout, nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de aardappelen en sperziebonen
koekenpan

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de warme melk en de kruidenroomkaas een luchtige puree van.
Kook de gebroken sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de sjalot-snippers toe en bak heel even mee tot glazig. Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde tijm eraan toe en bak deze 2 minuten al omscheppend mee. Meng de sperziebonen samen met de spekreepjes, sjalot-snippers, tijm en tomatenblokjes door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

Serveertip

In plaats van spekreepjes kleine blokjes kaas door de stamppot.
Doe er eens wat fijngehakte groene kruiden door, zoals peterselie, bieslook, dille of wat gehakte lente-uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten