Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2020
  • Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

    Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

    Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

  • Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

    Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

    Pasta Bolognese met prei, paprika, winterpeen en gehakt.

Reken maar op 1,5 bord per persoon met dit recept. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Pond pasta
500 gr Gezeefde tomaten
500 gr tomaatblokjes
400 ons rundergehakt
2 el Olijfolie
1 (grote) Ui
4 (flinke) knoflooktenen
4 Stengels verse basilicum
1 Rode paprika
1 Prei
1/2 Bakje champignons.
1 Winterpeen
2 Rawit
1 tl witte suiker
1 tl ve-tsin
Rasp van Parmezaanse kaas
Scheut rode wijnazijn
Zout en zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan.

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snij de winterpeen en paprika in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Verwijder de blaadjes van de basilicum en snij de stengels fijn. Prik de rawits in met de punt van het mes (aan twee kanten 3x inprikken).
Bereiding:
Doe de olijfolie in de pan en roerbak hierin het gehakt rul, voeg peper en zout uit de molen toe. Roerbak door tot het meeste vocht is verdwenen en bak dan de uien en knoflook mee tot de uien glazig zijn. Voeg de ve-tsin en suiker toe, even roeren en dan de paprika, wortel, champignons en prei. Zet dit goed aan tot de champignons geslonken zijn. Dan de gezeefde tomaten en blokjes erbij. Mengen en proeven. Naar smaak zout en zwarte peper toevoegen. Voeg de twee aangeprikte rawits toe en laat de pastasaus 30 minuten doorkoken.

Bereid de pasta. Snipper de helft van de basilicumblaadjes over de saus, rasp Parmezaanse kaas hierover uit en schep dan de pasta erdoorheen.

Serveertip

Opdienen met geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde basilicum blaadjes erover heen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten