Pastinaakrosti met haring en mierikswortelcreme

  • Nederlands, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2020

Heb het geserveerd  als voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de rösti: 265 gram vastkokende aardappels
265 gram pastinaak
2 eetl. Olijfolie
1/4 th. Zout
Zwarte peper gemalen
1 ei losgeklopt
2 eetl. Bloem
1 th. Bakpoeder

Mierikswortelcreme : 1 eetl geraspte mierikswortel ( uit een potje).
125 gram roomkaas
1 th. Citroensap

Om te serveren : 3 haringen in stukjes
1 bosui i in fijne ringetjes ( alternatief bies.ook)
Takjes dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven.
Rasp
Bakpapier

Bereidingswijze

Schil , was en rasp de aardappel en pa
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte aardappel en pastinaak doe ze dan in een kom.
Voeg olijfolie ,ei, zout ,peper ,bloem en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
En bekleed 2 bakplaten met bakpapier
Verdeel kleine porties van het rösti mengsel ( ongeveer 20 gram per portie ).over de bakplaten ( 12 porties per bakplaat).
Druk met je vingertoppen elke rösti plat tot een soort pannekoek met een diameter van 6-7 cm.
De randjes mogen best een beetje oversteken.
Deze worden na het bakken lekker krokant.

Bak de rösti 25 min ( 1 bakplaat per keer ) en draai ze dan om .
Bak de rösti vervolgens nog 5-7 minuten ( pas op dat de randjes niet donker worden).
Laat daarna de rösti afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de mierikswortelcreme .
Roer hiervoor de roomkaas los met wat citroensap en de geraspte mierikswortel en bewaar de crème tot gebruik 8n de koelkast.

Maak de rösti hapjes kort voor het serveren af.
Leg op elke rösti een stukje haring en doe er dan een klein schepje mierikswortelcreme op.
Garneer de rösti 's tot slot met een paar ringetjes bosui en takje dille.

Bron

Vis recepten.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten