1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Butter Chicken Curry

Butter Chicken Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g kippendijen
Gember 5 cm geraspt
3 tenen knoflook geperst
1 el kerrie
1 el chilipoeder
Plantaardige olie
80 g boter
2 uien, gesnipperd
blik gepelde tomaten (400 g)
scheutje azijn
1 el garam masala
1 tl gemberpoeder
1 el paprikapoeder (mild)
50 g bruine suiker
1 el sambal badjak
100 ml bouillon (kip)
60 g creme fraîche
zout
50 g gezouten cashewnoten gehakt
1 el fenegriekpoeder
peterselie fijngehakt.



Butter Chicken

Foto van Stuart Pivak (Wikipedia)

Foto van Stuart Pivak (Wikipedia)

Recept van Ronald Giphart. Nog niet uitgeprobeerd, maar bij wijze van backup hier opgeslagen.

Ik zal waarschijnlijk uiteindelijk mijn eigen draai er aan geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de stukjes kip met gember, knoflook, kerrie en chilipoeder en laat min. 1 uur marineren.

Verhit olie in braadpan, bak kip 10 min. aan en schep uit de pan. Smelt in dezelfde pan boter en fruit ui ongeveer 3 min. Voeg tomaten, azijn, garam masala, gember-, paprikapoeder, suiker en sambal toe. Roer goed en schenk kippenbouillon erbij. Doe kip erbij en laat, met deksel, 20 minuten pruttelen.

Voeg als laatste cre€me fraîche, fenegriek en cashewnoten toe. Breng op smaak met zout. Garneer met peterselie.

Serveertip

Serveer met rijst of naanbrood.

Bron

Https://www.telegraaf.nl/lifestyle/483590658/kookboek-getest-de-curry-van-ronald-giphart-recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Riniblan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Riniblan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top