1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....

Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020

Ingrediënten 2 personen


200 g kippendij in kleine stukjes bestrooid met peper en zout
350 g Heinz Tomato Frito (1 pakje)
1/2 rode paprika in blokjes
1/2 courgette in vieren gedeeld
1 courgette
2 sjalotten gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
2-3 tl kerriepoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
2 cm verse gember geschild , gesnipperd of geraspt
50 gram ricotta en 25gram Griekse yoghurt
125 gram pandan rijst of andere rijst naar keuze


Verder heb je nodig


Snijplank mes en pan


Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks
Dagelijks " Curryachtig " gerecht met kippendij en groentjes....
Dagelijks

Het restje ricotta van gisteren  Mini-penne-met-babyspinazie-chorizo-en-meer-lekkernijen
in dit gerecht mooi verwerkt evenals de halve rode paprika en de halve courgette. Dit resulteerde in een gerecht dat uiteindelijk heerlijk smaakte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de stukjes kippendij enkele minuten bruin in wat vloeibaar bakproduct.
Haal ze uit de pan en zet even opzij.
Kook ondertussen 125 gram rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Bak in het overige vet de sjalot, knoflook en gembersnippers een minuutje. Voeg dan de paprika en de courgette toe en bak al omscheppend minuten.
Dan mag de tomato frito erbij met het kerriepoeder, paprikapoeder en het komijnpoeder erbij. Roer even alles goed door en voeg de kipblokjes en tevens de combinatie van Griekse yoghurt en ricotta toe. Laat dit geheel zachtjes 5 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan.

Serveer het gerecht op de rijst met wat gesnipperde bladpeterselie.

Bron

Smaakmenutie. recept aanzienlijk aangepast, eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top