Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020
  • Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

  • Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

  • Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

    Risotto van bulgur met oosterse champignonmengeling

Super lekkere risotto met een mengeling van Oosterse champignons ( te koop in Spar en colruyt) ), er zitten oa in  : ERYNGII (koningsoesterzwam of kruisdistelzwam) ; SHIITAKE ( uit China en Japan)  en de BRUINE EN WITTE BEUKENZWAM ( oorspronklijk uit Korea) !  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g oosterse champignonmengeling
500 g * bulgur
75 g Parmezaanse kaas
15 cl droge witte wijn
1 l groentebouillon
2 sjalotten
2 eetlepels room
40 g boter
bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pel de sjalotten en snipper fijn. Reinig de champignons indien nodig en snij de grote exemplaren in 2 of 4.
2. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 5 à 6 minuten op hoog vuur.
3. Smelt de rest van de boter in een sauspan en fruit de sjalotsnippers hierin.
4. Voeg de bulgur en wijn toe en laat de wijn wat verdampen.
5. Giet de warme groentebouillon er beetje bij beetje bij en laat de bulgur de vloeistof opnemen, zonder te roeren. Laat ± 20 minuten garen tot de bulgur zacht is.
6. Voeg de room, geraspte kaas en een deel van de champignons toe. Meng alles en kruid met peper en zout.
7. Doe alles op een schotel en werk af met de rest van de champignons. Versier met wat bieslook.

Bron

spar

Serveertip

*Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten