1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met mosselen en groene kruiden

Risotto met mosselen en groene kruiden

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020

Ingrediënten 4 personen


2 kg mosselen
240 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 groentebouillonblokje
2 sjalotten
2 jonge takjes bleekselder
1 teentje look
25 g rucola
1 potje verse bladpeterselie
½ potje verse bieslook
½ potje verse dille
35 g boter
80 g Parmezaanse kaas
sap van citroen
1 bosje waterkers



Risotto met mosselen en groene kruiden
Risotto met mosselen en groene kruiden

Italiaanse risotto met  Zeeuwse mosselen , een lekkere combinatie  !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
-Pel de sjalotten en snipper 1 fijn en 1 grof. Was de selder en snij in stukken.
-Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de grofgesneden sjalot en alle selder glazig. Voeg de mosselen en witte wijn toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min even op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.
-Zeef de mosselen en bewaar het kookvocht. De groenten mogen weg.
-Haal de mosselen uit de schelp. Laat er enkele in de schelp om de borden mee af te werken.
-Rasp de Parmezaanse kaas fijn en pel de look.

-Laat 750 ml water 1 min koken met het groentebouillonblokje en de teen look.
-Kook de rucola, platte peterselie, bieslook en dille 30 min mee. Mix fijn tot een groene bouillon.
-Verhit wat boter in een kookpot.

-Bak de sjalot met de gespoelde risottorijst glazig.
-Blus met 80 ml mosselvocht en laat droog koken.
-Voeg kruidenbouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat zachtjes koken tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Voeg opnieuw bouillon toe. Herhaal deze stappen tot de rijst gaar is.
-Voeg de mosselen toe en laat ze even mee opwarmen met de risotto.
-Haal van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas er voorzichtig door.
-Kruid met zwarte peper, zout en breng op smaak met citroensap.
-Werk af met verse waterkers.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top