1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risottoballetjes of in het Italiaans "Suppli al telefono"

Risottoballetjes of in het Italiaans "Suppli al telefono"

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g overschot van reeds bereide risotto
200 g mozzarella
50 g bloem
2 eieren
panko
arachideolie


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Risottoballetjes of in het Italiaans "Suppli al telefono"
Risottoballetjes  of in het Italiaans

Italiaanse risottoballetjes met kaas ,  gemaakt van overschot van je risotto , makkelijk en super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij de mozzarella in blokjes van 1 cm.
2. Zet 3 diepe borden klaar in de juiste volgorde, 1 met bloem, vervolgens 1 met losgeklopt ei en als laatste 1 met panko.
3. Vorm van de koude risotto balletjes ter grootte van een bitterbal.
4. Druk ze tot een cirkel plat in de palm van je hand, leg een blokje mozzarella in het midden en druk de risotto errond tot je opnieuw een balletje hebt.
5. Rol door de bloem, ei en panko.
6. Bak in hete olie op 185°C in kleine porties in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer onmiddellijk.

Tip: geserveerd met een salade is dit een lunchgerecht.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top