1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 flesje chilisaus
1 zakje express risottorijst
1 pakje panko
1 potje gefrituurde uitjes
4 eiwitten
6 witte champignons
50 g bloem
1 eetlepel olie
1 zakje gourmetsalade



Slaatje met risottokroketjes en chilisaus
Slaatje met risottokroketjes en chilisaus

Lekkere risottokroketjes als aperitiefhapje met een chili dipsausje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij de champignons in kleine stukjes. Stoof ze aan in wat olie. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.
2. Gaar de risottorijst zoals aangeven op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
3. Meng de champignons, 4 eetlepels gefrituurde uitjes en de koude risottorijst onder elkaar. Het mag wat plakken. Maak bolletjes ter grootte van een trostomaatje.
4. Klop de eiwitten goed los. Wentel de risottobolletjes in een weinig bloem, daarna in het eiwit en rol als laatste door de panko.
5. Druk mooi aan en vorm een mooi rond kroketje.
6. Schik de gourmetsalade op een bord. Vul een schaaltje met de chilisaus en plaats in het midden van het bord.
7. Frituur de risottokroketjes in een frietketel op 185°C gedurende ± 5 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
8. Schik ze op de salade en serveer onmiddellijk.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top