1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje

Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g risottorijst
2 pakjes champignonmix
100 g coppa * ( zie toelichting bij de tips )
1 dl droge witte wijn
1 sjalot
60 cl warme kippenbouillon
Parmezaanse kaas
olijfolie
bladpeterselie


Verder heb je nodig


-bakplaat en bakpapier
-dresseerring


Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje
Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje
Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje
Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje

Lekkere risotto met champignons, coppa en parmezaankoekje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes coppa open op het bakpapier.
-Steek in de oven onder de grill en laat bakken tot de coppa krokant is. Blijf erbij en check regelmatig.
-Haal uit de oven en laat afkoelen.
-Bewaar 4 sneetjes apart en verkruimel de rest van de gedroogde coppa.
Parmezaankoekjes:
-bedek een bakplaat met bakpapier en zet er een serveerring op. Steek een stukje kaas in een molentje en rasp de kaas over de serveerring tot je een mooi laagje van ½ cm bekomt. Haal de serveerring weg. Herhaal dit 4 keer.
-Zet de bakplaat in de oven onder de grill en laat bakken tot je goudgele koekjes bekomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

-Pel de sjalot en snipper fijn. Warm wat olijfolie op in een kookpot en laat de sjalotsnippers glazig worden, ze mogen niet kleuren.
-Giet de rijst bij de sjalotten en roer goed. Kruid met peper en zout. Laat even bakken.
-Deglaceer met witte wijn. Laat de rijst de wijn eerst absorberen.
-Giet een deel van de warme bouillon erbij en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer regelmatig.
-Laat ondertussen in een wok wat olijfolie opwarmen. Voeg de champignon mix toe en laat bakken. Kruid met peper en zout.
-Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, giet je er nog wat bouillon bij. Roer regelmatig. Herhaal dit tot al de bouillon is opgenomen en de rijst al dente is.
-Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en meng.
-Werk af met de stukjes gedroogde coppa.
-Giet de risotto bij de gebakken champignonmengeling. Meng goed.
-Zet een serveerring in een diep bord en vul met de risotto.

Serveertip

*Hoewel coppa de specialiteit is van Corsica, komt deze ham niet van dit prachtige eiland, maar wel degelijk uit Italië zelf, en meer bepaald uit het noorden van het land. Vandaag is coppa een favoriet van gastronomen. Zij weten deze Italiaanse charcuterie te waarderen, die het AOP-label (coppa Piacentina) en meerdere BGA's draagt: een bewijs van kwaliteit.
Rijk aan smaken
Coppa is.heerlijk, want het komt van de varkenslende: een mals en smaakvol stuk vlees. De varkens worden bovendien met kastanjes gevoed. Dit zorgt ervoor dat de coppa een lichte notensmaak heeft. Maar wat echt smaak geeft, is het zouten: het vlees wordt bedekt met zout en verschillende specerijen (kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, laurierbolletjes, ...) en droogt daarna meerdere maanden. De coppa wordt verfijnder naarmate de tijd vordert en krijgt zo ook meer smaak.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top