Chinese satésaus pasta

  • Chinees, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Chinese satésaus pasta

    Chinese satésaus pasta

    Chinese satésaus pasta

  • Chinese satésaus pasta

    Chinese satésaus pasta

    Chinese satésaus pasta

Een heerlijke zoet-pittige satésaus die je als een pasta bereid en 2-3 weken kan bewaren in de koeling. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
250 gram 100% (Pure) Pindakaas
140 gram Tomatenpuree
125 gram Witte suiker
1 Kleine Knoflookbol
1,5 El Chinese Bak-Gember
1/2 Ui
3/4 El Azijn
1,5 tl zout
1 El Sambal Oelek
1 tl ve-tsin
20 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, hakmolen of staafmixer.

Bereidingswijze

Maak in de hakmolen een moes van de ui, knoflook, gember en sambal. Smelt op een laag vuur de boter en bak onder constant roeren de moes tegen goudbruin aan. Ongeveer 10-15 minuten. Voeg het zout en de vetsin toe. Schep de pindakaas er doorheen. Goed mengen. Dan de tomatenpuree er doorheen mengen. Voeg de azijn en suiker toe en opnieuw goed mengen tot de pindasaus pasta niet meer aan de wok plakt.

Bron

Tijgerkop

Serveertip

Leng 2 el pindasaus pasta per persoon aan met wat water in een pannetje op zacht vuur en dien het in een schaal op. Voeg een extra schepje Sambal Oelek toe voor de pittige eter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

praaphorst avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten