Chinese satésaus pasta
- Chinees, Bijgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijke zoet-pittige satésaus die je als een pasta bereid en 2-3 weken kan bewaren in de koeling.
Ingrediënten 8 recipe.people
250 gram 100% (Pure) Pindakaas140 gram Tomatenpuree
125 gram Witte suiker
1 Kleine Knoflookbol
1,5 El Chinese Bak-Gember
1/2 Ui
3/4 El Azijn
1,5 tl zout
1 El Sambal Oelek
1 tl ve-tsin
20 gram boter
Benodigdheden
Wok, hakmolen of staafmixer.Bereidingswijze
Maak in de hakmolen een moes van de ui, knoflook, gember en sambal. Smelt op een laag vuur de boter en bak onder constant roeren de moes tegen goudbruin aan. Ongeveer 10-15 minuten. Voeg het zout en de vetsin toe. Schep de pindakaas er doorheen. Goed mengen. Dan de tomatenpuree er doorheen mengen. Voeg de azijn en suiker toe en opnieuw goed mengen tot de pindasaus pasta niet meer aan de wok plakt.
Bron
Tijgerkop
Serveertip
Leng 2 el pindasaus pasta per persoon aan met wat water in een pannetje op zacht vuur en dien het in een schaal op. Voeg een extra schepje Sambal Oelek toe voor de pittige eter.