1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Pindasaus
  6. Chinese pindasaus pasta volgens restaurant recept

Chinese pindasaus pasta volgens restaurant recept

  • Chinees, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 8 personen


250 gr 100% (Pure) pindakaas
140 gr tomatenpuree
125 gr witte suiker
1 kleine knoflook bol
1,5 El Chinese bakgember
1/2 ui
3/4 El Azijn
1,5 tl zout
1 El sambal
1 tl vetsin
20 gram boter


Verder heb je nodig


Wok, hakmolen of staafmixer.


Chinese pindasaus pasta volgens restaurant recept
Chinese pindasaus pasta volgens restaurant recept
Na het aanlengen met water heb je een overheerlijke Chinese pindasaus
Na het aanlengen met water heb je een overheerlijke Chinese pindasaus

Chinese pindasaus die je eerst als pasta bereid en twee weken kan bewaren in de koeling. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak in de hakmolen een moes van de ui, knoflook, gember en sambal. Smelt op een laag vuur de boter en bak onder constant roeren de moes tegen goudbruin aan. Ongeveer 10-15 minuten. Voeg het zout en de vetsin toe. Schep de pindakaas er doorheen. Goed mengen. Dan de tomatenpuree er doorheen mengen. Voeg de azijn en suiker toe en opnieuw goed mengen tot de pindasaus pasta niet meer aan de wok plakt.

Serveertip

Leng 2 el pindasaus pasta per persoon aan met wat water in een pannetje op zacht vuur en dien het in een schaal op.

Bron

Tijgerkop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top