1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....

Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gr mini penne
400 gr tomatenblokjes (1 blik)
150 gr chorizo in kleine blokjes
200 gr babyspinazie
100 gr ricotta
25 gr geraspte pecorino
1 ui gesnipperd
1/2 groentebouillon blokje me minder zout.
2 tenen knoflook gesnipperd
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
snuf cayenne of chilipoeder ( optioneel)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, grote pan en pan voor de pasta


Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....
Mini penne met babyspinazie , chorizo en meer lekkernijen.....

Ik liet aan manlief de keuze over welke van de 2 nieuwe gerechten ik zou gaan maken. Hij koos voor de pasta met spinazie. " Dan ben ik daar vanaf "  verklaarde hij. Spinazie is nu eenmaal niet zo zijn favoriet. Echter...... na de eerste hap van dit gerecht , plaatste hij dit gerecht met STIP als beste spinaziegerecht voor hem ooit!!

En als je van te voren alles al gesneden hebt , kun je binnen 20 minuten smullen van dit zeer gemakkelijke gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een droge pan de chorizo blokjes even enkele minuten aan. Voeg ui en knoflook toe en laat ook deze even een minuutje meebakken.

Kook ondertussen de mini penne volgens de beschrijving op de verpakking in het halve bouillonblokje gaar. Dat is 7 minuten.

Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Dan gaan de gedroogde basilicum en de gedroogde oregano erbij en ( eventueel voor wat extra pit een snufje chilipoeder)

Roer de ricotta en de pecorino door de saus en voeg in porties de babyspinazie toe.

Giet ondertussen de penne af. Vang wat vocht op om eventueel toe te voegen aan de saus als je die te dik vindt.

Serveer op voorverwarmde borden en val meteen aan

Bron

Smaakmenutie met een kleine aanpassing , eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top