1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gembercake met walnoten en amandelen

Gembercake met walnoten en amandelen

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 12 personen


175 gram zachte boter
175 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram gemberjam
3 eieren (M)
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
100 gram walnoten
3 eetlepels gemberjam
100 gram geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Boter om in te vetten
bakpapier
cakeblik 24 cm


Heerlijke gembercake met walnoten en geschaafde amandelen.
Heerlijke gembercake met walnoten en geschaafde amandelen.

Het recept voor deze heerlijke gemberkoek vond ik op 24kitchen van Rudolph van Veen. Rudolph maakte de koek met pecannoten. Ik heb gekozen voor walnoten. Het leuke van deze cake is, dat hierin geen stukjes geconfijte gember gaan, maar gemberjam. Hou je van gember, dan moet je deze cake of koek zeker een keer maken,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder-warmte.
Klop de zachte boter met de bruine basterdsuiker met een mixer glad.
Voeg de gemberjam en de eieren hieraan toe en mix alles goed door.
Zeef de bloem met het bak- en gemberpoeder (djahé) mix dit door het eierenmengsel.
Meng de walnoten door het beslag.
Vet een cakeblik in of bekleed de vorm met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de gemberkoek in het midden van de op160 graden voorverwarmde oven in plm. 60 minuten goudbruin en gaar.
Garneren:
Als de koek voldoende is afgekoeld kun je de koek eventueel garneren.
Verwarm de gemberjam met een heel klein beetje water.
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
Haal de gemberkoek uit de vorm.
Strijk de bovenkant van de koek in met de gemberjam.
Strooi de geschaafde geroosterde amandelen over de bovenkant van de koek.

Bron

24kitchen, Rudolph van Veen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top