Gembercake met walnoten en amandelen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020
  • Gembercake met walnoten en amandelen

    Gembercake met walnoten en amandelen

    Gembercake met walnoten en amandelen

Het recept voor deze heerlijke gemberkoek vond ik op 24kitchen van Rudolph van Veen. Rudolph maakte de koek met pecannoten. Ik heb gekozen voor walnoten. Het leuke van deze cake is, dat hierin geen stukjes geconfijte gember gaan, maar gemberjam. Hou je van gember, dan moet je deze cake of koek zeker een keer maken,

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
175 gram zachte boter
175 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram gemberjam
3 eieren (M)
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
100 gram walnoten
3 eetlepels gemberjam
100 gram geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
boter om in te vetten
bakpapier
cakeblik 24 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder-warmte.
Klop de zachte boter met de bruine basterdsuiker met een mixer glad.
Voeg de gemberjam en de eieren hieraan toe en mix alles goed door.
Zeef de bloem met het bak- en gemberpoeder (djahé) mix dit door het eierenmengsel.
Meng de walnoten door het beslag.
Vet een cakeblik in of bekleed de vorm met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de gemberkoek in het midden van de op160 graden voorverwarmde oven in plm. 60 minuten goudbruin en gaar.
Garneren:
Als de koek voldoende is afgekoeld kun je de koek eventueel garneren.
Verwarm de gemberjam met een heel klein beetje water.
Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
Haal de gemberkoek uit de vorm.
Strijk de bovenkant van de koek in met de gemberjam.
Strooi de geschaafde geroosterde amandelen over de bovenkant van de koek.

Bron

24kitchen, Rudolph van Veen

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2020

In mijn meldingen zegt Femm61 op 26 oktober 2020 18:44:31 : Hoi Petra, zowel de gembercake als de pittig gekruide spitskool met gehakt, paprika, champignons en pinda waren heerlijk. De spitskool deed me denken aan het gerecht dat ik vroeger maakte om de kinderen meer groente te laten eten: rijst met groente en pindasaus. Dit was een beetje de luxe versie daarvan, minder saus en meer smaak.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten