Lauwwarme andijviesalade met spekjes, champignons en ei

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020
  • Lauwwarme andijviesalade met spekjes, champignons en ei

    Lauwwarme andijviesalade met spekjes, champignons en ei

    Lauwwarme andijviesalade met spekjes, champignons en ei

Ik ws het niet van plan, maar toen ik die hele mooie grote krop andijvie zag bij de  groenteboer voor ook nog weinig geld hoefde ik niet lang na te denken. Gisteren eerst andijviestamppot met spekjes gemakt. Hiervoor had ik een halve krop andijvie in smalle reepjes gesneden, maar dat was veel teveel voor een stamppot voor ons tweetjes, dus nog behoorlijk wat gesneden andijvie over. Dan vandaag maar een salade met de overgebleven reepjes andijvie. Daar hebben we van gesmuld, dus hier het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/4 krop andijvie, schoongemaakt in smalle reepjes (pl. 250 gram)
handje magere gerookte spekreepjes
plm. 6 kastanjechampignons, in plakjes
1 flinke sjalot, gesnipperd
1 hardgekookt ei, in plakjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1eetlepel witte natuurazijn
peper, zout
1 eetlepel suiker of honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal voor de salade
koekenpan

Bereidingswijze

Verdeel de schoongemaakte reepjes andijvie over een brede schaal.
Verdeel de plakjes ei over de salade.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven spekvet de champignons en de sjalotreepjes plm. 3 minuten.
Kruiden met peper en zout.
Blus dit af met de azijn en roer hier gelijk de suiker of honing door.
Voeg de spekreepjes hier weer aan toe en breng alles nog kort aan de kook.
Verdeel de warme dressing over de andijvie.
Garneer eventueel met nog wat peterselie.

Serveertip

Zo lekker met gebakken aardappels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten