1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Hutsepot op zijn Spaans

Hutsepot op zijn Spaans

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g pompoen
4 zachtkokende aardappelen
1 klontje boter
nootmuskaat
250 g diepvrieserwten
250 g chorizo
1 doosje verse bieslook



Hutsepot op zijn Spaans
Hutsepot op zijn Spaans

Uiteraard met pompoen en chorizo deze Spaanse hutsepot 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom de pompoen gaar in een vergiet boven een pot kokend water (rechtstreeks koken, maakt het vruchtvlees te waterig).
-Kook ondertussen de aardappelen gaar en voeg die bij de gestoomde pompoen.
-Stoemp dit tot een mooie puree.
-Voeg het klontje boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er vervolgens de diepvrieserwten onder.
-Snij de chorizo in schijfjes en meng deze ten slotte ook onder de hutsepot.
-Doe de hutsepot in een vuurvaste schotel en zet nog 2 minuten in de oven.
-Werk af met wat gesnipperde bieslook

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top