KOREAANSE HARTIGE PANNENKOEK (PAJEON)
- Koreaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Deze Koreaanse hartige pannenkoek met lente-uitjes moet je proeven! Ook heel lekker met scampi's erin gebakken. Dip de pannenkoek in het heerlijke sausje.
Ingrediënten 4 personen
2 eieren, losgeklopt16 lente-uitjes
1 teentje knoflook, geperst
2 wortelen
250 g bloem
4 el maïszetmeel
½ tl suiker
snufje zout
250 ml spuitwater, koud
3 el plantaardige olie
Voor de dipsaus :
100 ml sojasaus
2 teentjes knoflook, geperst
3 el honing
3 el rijstazijn
3 el water
1½ el sesamolie
1 tl chilivlokken
Bereidingswijze
-Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de wortel in julienne.
-Doe de bloem, het maïszetmeel, de suiker en het zout in een kom en meng. Maak een kuiltje in het midden en voeg het spuitwater, de losgeklopte eieren en de geperste knoflook toe. Meng door elkaar tot je een kleverig deeg hebt. Er mogen nog wat klonters inzitten. Voeg de helft van de lente-uitjes en wortelen toe.
-Verhit de helft van de plantaardige olie in een antikleefpan en giet er de helft van het beslag in. Bestrooi met de helft van de rest van de lente-uitjes en wortel en duw lichtjes aan, zodat de groenten in het deeg kleven.
-Laat 4-5 minuten bakken tot de onderkant mooi goudbruin kleurt en draai dan de pannenkoek om en bak de andere kant. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
-Doe alle ingrediënten voor de dipsaus in een sauspannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en haal dan van het vuur.
-Snij de pannenkoeken in spieën en serveer met de lauwe dipsaus.
Bron
15gram