1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. BOTERMELKPANNEKOEKEN MET BRAAMBESSEN

BOTERMELKPANNEKOEKEN MET BRAAMBESSEN

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 4 personen


4 bolletjes Vanilleroomijs
200 g braambessen
70 g basterdsuiker
300 ml botermelk
1 groot ei
50 g gesmolten boter
125 g bloem
2 tl bakpoeder
0.5 tl zout



BOTERMELKPANNEKOEKEN MET BRAAMBESSEN
BOTERMELKPANNEKOEKEN MET BRAAMBESSEN

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de braambessen samen met 1 eetlepel water en 30 g suiker in een kleine, afgedekte pan en zet deze op een laag vuurtje. Laat het geheel 5 tot 6 minuten koken, of totdat het fruit zacht geworden is. Doe het geheel in een kom en gebruik een vork om het fruit fijn te pletten tot een saus. Zet apart.

-Mix het ei met de botermelk in een grote kom en roer er de overgebleven 40 g suiker doorheen.
-Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en meng deze door het beslag van ei en botermelk. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en mix het geheel tot een homogeen beslag.

-Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag op een laag tot gemiddeld vuur.
-Doe een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan. Maak een pannenkoek van ongeveer 12 tot 15 cm in diameter.
-Bak de pannenkoeken gedurende 2 minuten. Draai de pannenkoek om als er bubbeltjes verschijnen in het deeg en de rand droog is. Laat opnieuw 2 minuten bakken.
-Schep een grote lepel van de warme braambessencoulis op de pannenkoeken.
-Schep een bolletje Vanilleroomijs en leg die bovenop de braambessencoulis.

Dien onmiddellijk op.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top