1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. MINI-PANNENKOEKJES MET APPEL

MINI-PANNENKOEKJES MET APPEL

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 l volle melk
450 g bloem
1 vanillestok
7 eieren
200 g suiker
boter
5 Jonagold appels
1 doos vanille-ijs of zelfgemaakt ijs



MINI-PANNENKOEKJES MET APPEL
MINI-PANNENKOEKJES MET APPEL

=16pxRara€ wat is er nog lekkerder dan appelpannenkoeken? Appelpannekoeken mét vanille-ijs! Bak ze zoals in dit recept en je zet zó een topdessert op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met een aardappelmesje het merg uit de vanillestok.
-Breek de eieren in een diepe mengkom en voeg er de bloem, de melk, de suiker en het vanillemerg aan toe.
-Roer alles goed door elkaar met een klopper.
-Giet het mengsel door een (punt)zeef, zodat je een heel glad beslag krijgt.

-Schil de appels, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en snij ze in dunne schijfjes.

-Verhit een koekenpan en voeg er een eetlepel boter aan toe. Bak er een aantal appelschijfjes in en bestrooi ze met een extra snuifje suiker, zodat ze lichtjes karameliseren.
-Overgiet dan de appeltjes met een pollepel van het beslag en bak de pannenkoek een minuutje aan elke kant. Herhaal dit tot de appeltjes en het beslag verwerkt zijn.
-Serveer de appelpannenkoekjes warm met wat kristalsuiker en een bolletje vanille-ijs.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top