1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Pompoen
  5. Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen

Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen

  • Duits, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2020

Ingrediënten 2 personen


Salade:
- 200 gram gemengde sla
- 200 gram cantharellen
- kleine (Hokkaido)pompoen +/- 400-500 gram
- 100 gram (katen)spek
- olijfolie en boter
- gember
- geroosterde pompoenpitten

Dressing:
- 1 el honing
- 1 tl (grove) mosterd
- 2 el pompoenzaadolie
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- pezo



Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen
Herfstsalade met cantharellen en geroosterde pompoen

Aan de rand van mijn composthoop groeide deze zomer spontaan een pompoenplant, waar warempel ook nog eens 1 pompoen(tje)  aan groeide. Ik heb het pompoentje de hele zomer gekoesterd in de hoop dat ik pompoensoep uit eigen tuin kon maken echter het pompoentje bleef zo klein dat een pan pompoensoep  niet haalbaar was. Toen kwam ik op het idee om er een herfstachtige salade mee te maken want voor 2 personen heb je daar maar een klein pompoentje voor nodig. Een bakje van mijn favoriete herfstpaddenstoelen (cantharellen),  een beetje spek (dat je weg kunt laten voor een vegetarische variant) en een heerlijke dressing maken deze maaltijdsalade compleet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de pompoen en haal het binnenste eruit. Snij de pompoen in blokjes, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper, zout en gember. Hussel het geheel goed door elkaar in een ruime kom.
- Spreid de pompoenblokjes uit op een bakblik op bakpapier en bak ze gaar in ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Gebruik eventueel de laatste minuten de grillstand.
- Leg de schijfjes spek op een bakblik op bakpapier en bak ze ongeveer een kwartiertje in de oven op 180 graden.
- Maak de cantharellen schoon, snijd grote doormidden. Bak de cantharellen kort en krachtig in boter in een hapjespan of wok (circa 3 minuten).
- Rooster de pompoenpitten in een pan.
- Verdeel de sla over de borden.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel dit over de sla. (Als het teveel is kun je het nog wel een week bewaren in de koelkast.)
- Verdeel de pompoen en de cantharellen over de borden verkruimel het spek en strooi het met wat geroosterde pompoenpitten over de salade heen,

Serveertip

Lekker als licht hoofdgerecht na een kop erwtensoep of als voorgerecht (4 personen) voor een wildgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top