1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Gevulde gepofte zoete aardappel

Gevulde gepofte zoete aardappel

  • Fusion, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2020

Ingrediënten 3 personen


1 kilo kleine zoete aardappels (zak AH bijvoorbeeld)

60 gram Cheddar kaas

2 theelepels tabasco chipotle pepper sauce of 1 theelepel traditionele tabasco en 1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 rode puntpaprika

1 bakje zure room (sour cream)

2 bosuitjes

1 snufje paprikapoeder


Verder heb je nodig


Staafmixer


Gevulde gepofte zoete aardappel

https://chivanne.nl/gevulde-zoete-aardappel/

https://chivanne.nl/gevulde-zoete-aardappel/
Gevulde gepofte zoete aardappel
Gevulde gepofte  zoete aardappel
Gevulde gepofte zoete aardappel
Gevulde gepofte  zoete aardappel

Een makkelijk, kleurrijk en lekker bijgerecht of hoofdgerecht zijn deze gevulde zoete aardappels! Erin zit stiekem nog een puntpaprika verwerkt en de cheddar kaas en gerookte chipotle pepertjes brengen de aardappel heerlijk op smaak!

https://chivanne.nl/gevulde-zoete-aardappel/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 200 graden hete lucht. Leg de aardappels en puntpaprika op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 35 - 45 minuten gaar. Haal de paprika eruit zodra hij licht geblakerd is, na een minuut of 20. Mogelijk moeten de aardappels wat langer dan 45 minuten, afhankelijk van grootte. De aardappels zijn wat gekarameliseerd door de suikers die eruit ontsnappen en je moet er heel makkelijk helemaal in kunnen prikken met een satéprikker, zonder weerstand.

Laat de oven aanstaan. Laat de aardappels 2 minuten afkoelen en snijd ze in de lengte helemaal doormidden. Schraap met een lepeltje het vruchtvlees een halve centimeter boven de schil eruit. Voorzichtig je gaat gauw te diep. Doe het vruchtvlees in een kom. Verwijder de steel en pitjes van de puntpaprika en doe hem met schil en al in de kom erbij.

Rasp de cheddar grof, houd wat geraspte kaas apart (een eetlepel of 3) en doe de rest in de kom erbij. Giet 1 theelepel tabasco chipotle pepper sauce toe. Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren. Proef en voeg naar smaak nog een theelepel tabasco toe. De chipotle variant is minder pittig dus voor de liefhebber voeg je een derde theelepel toe.

Zet de oven op grillstand. Vul de halve aardappels met het mengsel, bestrooi met de rest van de cheddar en bak ze nog 10 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel wat zure room over de aardappels, een snufje paprikapoeder en wat bosui.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top