Kippensoep met koolraap en wortel

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Kippensoep met koolraap en wortel

    Kippensoep met koolraap en wortel

    Kippensoep met koolraap en wortel

Lekkere maaltijdsoep die ook in de msaak valt van de kids .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 L kippenbouillon
400 g kipfilet
400 g koolraap
2 wortelen
1 knoflook teentje
1 el peterselie
enkele plukjes kervel (vers)
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de koolraap en de wortelen. Snij de raap in stukken, de wortelen in plakjes. Pel de uien en knoflook. Hak de ui fijn en laat de knoflook heel. Spoel de prei en snij hem in schuine ringen. Snij de kipfilet in stukken. Hak de peteselie.
2 Bak de ui en knoflook glazig in wat olie. Doe er de koolraap en de wortelen, bak ze even mee. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3 Doe de prei en de kip bij de soep en laat nog 10 minuten garen.
4 Doe de peterselie bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met plukjes kervel.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten