1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep met koolraap en wortel

Kippensoep met koolraap en wortel

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 L kippenbouillon
400 g kipfilet
400 g koolraap
2 wortelen
1 knoflook teentje
1 el peterselie
enkele plukjes kervel (vers)
olijfolie
peper
zout



Kippensoep met koolraap en wortel
Kippensoep met koolraap en wortel

Lekkere maaltijdsoep die ook in de msaak valt van de kids .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schil de koolraap en de wortelen. Snij de raap in stukken, de wortelen in plakjes. Pel de uien en knoflook. Hak de ui fijn en laat de knoflook heel. Spoel de prei en snij hem in schuine ringen. Snij de kipfilet in stukken. Hak de peteselie.
2 Bak de ui en knoflook glazig in wat olie. Doe er de koolraap en de wortelen, bak ze even mee. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3 Doe de prei en de kip bij de soep en laat nog 10 minuten garen.
4 Doe de peterselie bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel over kommetjes en werk af met plukjes kervel.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top