Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

  • Spaans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

  • Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

  • Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

  • Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

    Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

Als je glutenvrije gehaktballetjes moet maken is paneermeel vaak een probleem.  Echter als je een goede kwaliteit gehakt van de slager gebruikt is het gehakt al droger omdat er geen onnodig water aan toegevoegd is. Laat dan ook het ei weg en je kunt prima stevige ballen draaien.
Neem wel de ongekruide variant want je voegt zelf je eigen (glutenvrije) mix van kruiden toe.
De tomatensaus in mijn Basisrecept-tomatensaus

TIP: Lekker voor bij de tapas maar ook prima bij rijst (aardappelen) en groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Gehaktballetjes:

- 500 gram gehakt (half-om-half)
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl paprika poeder (Pimenton de la Vera)
- 1 mespunt chilipoeder (let op: alleen als je milde paprikapoeder gebruikt)
- ½ tl pimentpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- zout (let op of er aan het gehakt al zout is toegevoegd)
- olijfolie
- optioneel: enkele blaadjes basilicum om mee te garneren

Tomatensaus:

- 500 gram rijpe tomaten
- 500 ml gezeefde tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6-8 basilicum blaadjes
- zout (naar smaak)
- peper of chilivlokken (naar smaak)
- olijfolie
- 1 el suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tomatensaus:

- Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken.
- Hak de knoflook fijn en de uien grof.
- Hak de basilicum fijn.
- Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien.
- Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de suiker en de fijngehakte basilicum toe.
- Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen.
- Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even pureren met een staafmixer.

Gehaktballetjes:

- Doe het gehakt in een kom en meng er alle kruiden doorheen, kneed het goed door en maak stevige balletjes.
- Bak ze in de olijfolie rondom bruin en laat ze even nagaren op een klein pitje.
- Meng er de tomatensaus doorheen en verwarm deze goed mee.
- Schep de balletjes in een schaal en garneer met (fijngeknipte) basilicum.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten