1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 2 personen


20 milliliter vloeibaar bakproduct
250 gram magere hamlappen
1/2 eetlepel paprikapoeder
50 gram gerookte spekblokjes
1 ui in kwart ringen
1 winterwortel (geschrapt, in plakjes)
175 milliliter witte of rode wijn

Ik heb er enkele kerstomaatjes en 2 bosuitjes aan toegevoegd.
75 milliliter kookroom
125 gram champignons (gehalveerd)
2 eetlepels bladselderij (grof gesneden)
of 2 eetlepels platte peterselie (grof gesneden)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes grote pan.


Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

Een eenvoudig en slank stoofje waar je blij van wordt. Kleuren van de herfst komen in dit stoofje goed tot zijn recht . Wij hebben ervan gesmuld, want na de fietstocht van ruim 50 km over de schitterende Veluwe konden we wel wat smakelijke energie gebruiken. Heerlijk met rijst of aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de met paprikapoeder, zout en peper bestrooide hamlappen in enkele minuten bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm

Bak de spekblokjes samen met de ui , wortel, lenteui en kerstomaatjes een vijftal minuten.

Leg de hamlapjes terug in de pan en giet er de room en de wijn naar keuze bij. Laat 30 minuten stoven met het deksel op de pan.

Voeg na 20 minuten stooftijd de champignons toe.

Haal de hamlapjes uit de pan, hou ze warm en laat de saus indikken.

Serveer het gerecht en strooi er gesneden bladpeterselie over.

Serveertip

Je kunt de hamlapjes door kip., varkensfricandeau of rollade vervangen. De stooftijd is dan wel 60 minuten.

Bron

Proef Het Zuiden eigen tekst, foto's en kleine aanpassing naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top