Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda

    Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda

    Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda

Deze spitskool was super lekker. Volgens mijn man wil hij dit elke week wel een keer eten. !!
Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool.
Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram basmatirijst
2 eetlepels arachideolie
350 gram rundergehakt
2 theelepels sambal
2 teentjes knoflook
1 dunne prei, in stukjes
150 gram champignons, in plakjes
1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
300 gram gesneden spitskool
2 afgestreken eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
Peper, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
Paar druppels maggi aroma
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of hapjespan

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in de hapjespan of in een wok.
Roerbak het gehakt in een paar minuten rul en bruin.
Bak de sambal, knoflook, kerriepoeder en djahé even mee.
Voeg de prei, champignons en spitskool toe en roerbak alles plm. 5 minuten (de spitskool moet beetgaar blijven !).
Roer de stukjes paprika erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak alles nog even tot de pindakaas en de ketjap goed met de groenten gemengd zijn.
Breng eventueel op smaak met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.

Serveertip

Lekker met rijst, gebakken aardappelen, puree en een lekkere salade.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-05-2021

En wat een super leuke reactie theetje62. Dank je wel. Zo leuk om te horen dat jullie het zo lekker vonden. Fijn weekend en groetjes, Petra

theetje62 avatar
theetje62 14-05-2021

Wat een super lekker recept. Vandaag voor het eerst gemaakt, verzoek van dochterlief gekregen om dit veeeeeeel vaker te maken. Ik heb het recept opgeslagen en ga het inderdaad nog tig keren maken.

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2020

In mijn meldingen zegt Femm61 op 26 oktober 2020 18:44:31 : Hoi Petra, zowel de gembercake als de pittig gekruide spitskool met gehakt, paprika, champignons en pinda waren heerlijk. De spitskool deed me denken aan het gerecht dat ik vroeger maakte om de kinderen meer groente te laten eten: rijst met groente en pindasaus. Dit was een beetje de luxe versie daarvan, minder saus en meer smaak.

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2020

Bedankt voor je leuke reactie Laura. Blij te horen dat jullie het lekker vonden. Groet, Petra

ArualB avatar
ArualB 26-10-2020

Vandaag stond ‘ie bij ons op tafel. Een blijvertje! Lekker veel groente erdoor. Ik had nog een klein stukje ananas, moest op. Erdoor gedaan, smaakte er prima bij.

pwiggers avatar
pwiggers 25-10-2020

In mijn meldingen zegt JopieH op 25 oktober 2020 13:22:34 : Hallo Petra, dank voor het recept. Het was een succes en het komt hier zeker vaker op tafel.

pwiggers avatar
pwiggers 23-10-2020

Dat is heel leuk om te horen Dank je wel Cecile.

Cecileg avatar
Cecileg 22-10-2020

Gisteren gemaakt, zoals gewoonlijk bij jouw recepten was het weer heerlijk. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten