Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

  • Indonesisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

  • Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

  • Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

  • Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

    Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

Pastei tutup is een Indische ovenschotel  met Nederlandse ingrediënten. Aardappelen, worteltjes en doperwten en gehakt of kip. Het blijkt dat deze ovenschotel al generaties lang wordt doorgegeven binnen Indische families. Pastei tutup (betekent afgedekt) is een ovenschotel met een romige aardappelpuree. De vulling bestaat voornamelijk uit: en dat geldt voor mijn recept kruidige kipfilet, plakjes hardgekookte ei, worteltjes en doperwten. Op internet en in mijn Indonesische kookboeken vind je diverse recepten van Pastei Tutup. Ik heb er zelf "mijn eigen" ovenschotel van gemaakt door te variëren met kruiden en verse groenten te gebruiken. Van origine worden er doperwten en worteltjes uit pot of blik voor gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gr kipfilet, in kleine stukjes
2 eetlepels arachideolie
1 flinke sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theelepels kerriepoeder'
1 theelepel sambal badjak
zout en peper
2 eetlepels ketjap
200 gram worteltjes in kleine stukjes
250 gram doperwten (diepgevroren)
2 eetlepels gehakte selderijgroen
1 ei, losgeklopt
2 hardgekookte eieren
400 gram aardappelen, kruimig
Scheutje melk
2 flinke eetlepels roomboter
mespunt nootmuskaat

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen voor heet koken van de groenten en aardappelen
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af maar laat ze nog even goed droogstomen op een lage warmtebron. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak hiervan een lekkere smeuïge aardappelpuree met 2 eetlepels roomboter, scheutje melk en het losgeklopte ei. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes – in gedeelten - snel rondom bruin. Haal ze even uit de pan.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers in het overgebleven vet glazig. Bak het kerriepoeder en de sambal even mee.
Doe de kipstukjes weer terug in dezelfde pan. Maak op smaak met peper, zout en ketjap.

Kook de worteltjes en de doperwten samen gaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet en roer 1 eetlepel boter door de groenten.
Meng de groenten met de kipstukjes en doe ze als onderste laag in de ovenschaal.
Snij de hardgekookte eieren in plakjes en verdeel die over het kip/groentemengsel.
Verdeel de puree erover.
Zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een lichtbruine korst heeft gekregen..


Serveertip

Lekker met komkommersalade of een schaaltje appelmoes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten