1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus

Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 2 personen


300 gram sperziebonen
zout, peper
350 tot 400 gram aardappelen, geschild in schijfjes van plm. ½ cm
75 gram geraspte pittige kaas

Gehakt-tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie
200 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 runderbouillontablet
1 eetlepel tomatenpuree (uit tube)
1 laurierblaadje
½ eetlepel gedroogde oregano
½ theelepel (gerookte) paprikapoeder
1 theelepel suiker of honing (maakt de tomatensaus wat zachter van smaak)


Verder heb je nodig


Vergiet
pannen
ovenschaal


Zalige italiaanse ovenschotel sperziebonen in een kruidge bolognese-gehakt-saus
Zalige italiaanse ovenschotel sperziebonen in een kruidge bolognese-gehakt-saus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus

Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel  waar we lekker van hebben gesmikkeld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.

Maak de sperziebonen schoon en breek of snij ze in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.in een vergiet.

Kook de plakjes aardappelen in water met zout gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Gehakt-tomatensaus:
Verhit de olie in een pan. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee. Bak ook de tomatenpuree even mee.
Voeg de tomatenblokjes + wat water toe. Breng dit aan de kook, samen het de bouillontablet, laurierblaadje, oregano en paprikapoeder. Laat de saus plm. 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Maak op smaak met peper, zout en wat suiker of honing.

Meng de beetgaar gekookte sperziebonen door de tomatensaus.
Verdeel dit over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de plakjes aardappel erover.

Strooi de geraspte kaas over de aardappelen.
Zet de ovenschotel plm. 25 tot 30 bakken in het middel van de voorverwarmde oven tot de aardappelschijfjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen,

Serveertip

Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken in plaats van deze zelf te koken.
Je kunt ook sperziebonen uit pot of blik gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top