1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg everzwijnenragout
100 g spekblokjes gerookt
2 pastinaken
1 bussel gele raapjes
250 g kastanjechampignons
200 g oosterse champignonmengeling
2 takjes rozemarijn (vers)
2 uien
2 el boter
3 ontpitte dadels
2 peperkoek sneetjes
2 el mosterd op traditionele wijze
2 el ahornsiroop
33 cl Maredsous Bruin (abdijbier) abdijbier, op kamertemperatuur
4 dl wildfond (bokaal)
3 dl vleesbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
8 jeneverbessen
2 kruidnagels
peper en zout



Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten
Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

Magistraal lekkere stoofpot van wild zwijn en winterse groentjes. Serveer er kroketjes bij of knolselderpuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding (10 min.)
- Dep de everzwijnenragout droog met keukenpapier.
- Snij de dadels in fijne plakjes.
- Plet de jeneverbessen lichtjes met de bolle kant van een lepel.
- Snij de uien in ringen.

Bereiding (15 min. + 1 u. 10 min. sudderen)

1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes samen met de uiringen 5 min. Haal uit de kookpot.
2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en voeg de spekreepjes en de uiringen opnieuw toe.
3 Overgiet met de vleesbouillon. Giet er het bier en de wildfond langs de rand van de kookpot bij.
4 Smeer de mosterd op de sneetjes peperkoek en leg ze op het vlees. Voeg de geplette jeneverbessen, de kruidnagels en de takjes rozemarijn toe.
5 Meng met de stukjes dadel, dek af en laat 45 min. sudderen.
6 Schil ondertussen de rapen en de pastinaken en snij in hapklare stukken. Snij de kastanjechampignons in 4. Snij
de oosterse champignonmengeling in kleinere stukken.
7 Voeg de groenten toe aan het vlees. Roer er de ahornsiroop onder en laat nog 20 à 25 min. sudderen.

Afwerking :

Verdeel het wildstoofpotje over de borden en serveer met kroketten of een puree van aardappel/knolselder en een groen slaatje.

Serveertip

Drankensuggestie :

Bier : Floreffe Tripel Abdijbier
Wijn : Les Aspres Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres Gérard Bertrand

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top