1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello

Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kippenburgers
4 portobello's
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode ui
1teen knoflook
4 sneetjes cheddar
2 voorgebakken keizersbroodjes
350 g fajitasaus (bokaal)
1 el sesamzaad
200 g rode kidneybonen (blik)
150 g maïs
6 el olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakplaat en bakpapier


Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello
Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello

Een lekkere kippenburger met meer dan een knipoog naar Mexico

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : 10 min.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
- Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
- Spoel de rode kidneybonen en de maïs onder stromend water. Laat uitlekken.
- Borstel de portobello 's schoon. Verwijder de steeltjes en snij ze in plakjes. Laat de hoedjes
heel.

Bereiding :

1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de rode ui 2 min. Voeg de paprika's en de portobellosteeltjes toe. Roerbak nog 2 à 3 min. Overgiet met de fajitasaus en laat ± 10 min. sudderen. Doe er de maïs en de kidneybonen 5 min. voor het einde van de kooktijd bij. Kruid met peper en zout.
2 Verwarm de oven voor op 210 °C.
3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de portobellohoedjes 2 à 3 min. met de binnenkant naar boven, tot ze een mooi grillpatroon hebben. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kippenburgers 2 à 3 min. aan elke kant. Leg ze op een andere bakplaat met bakpapier.
5 Zet de portobello's en de kippenburgers 10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de keizerbroodjes. Draai na 5 min. de portobello's om en bestrooi ze met sesamzaad. Neem na 8 min. de broodjes uit de oven en laat afkoelen.

Afwerking :

Snij de broodjes open en leg op elke helft een kippenburger en een sneetje cheddar. Lepel er
wat Mexicaanse saus over en werk af met een portobello, met de bolle kant naar boven.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top