1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 groene kool
2 sjalotten
150 g ricotta
250 g minimozzarellabolletjes
75 g parmezaan (blok)
400 g rigatoni (pasta)
400 g pastasaus Basilico (kant en klaar of zelf bereiden)
1 el olijfolie
peper en zout



Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus
Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

Makkelijke en super lekkere ovenschotel  waar het zuiden het noorden ontmoet 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de sjalotten fijn.
- Snij de groenekool in hele fijne reepjes.
- Rasp de parmezaan.
- Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

Bereiding (30 min. + 15 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Kook intussen de groenekool 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout en meng er de ricotta en de pastasaus onder.
5 Voeg de rigatoni toe aan de groentesaus en doe alles in een ovenschaal, schep er de bolletjes mozzarella over. Bestrooi met de parmezaan.
6 Plaats 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top