1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

  • Amerikaans, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 4 personen


2 appelen
1 tl citroensap
2 eieren
2,5 dl melk
4 el yoghurt
4 tl boter
2 tl ahornsiroop
150 g (glutenvrije) bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 snuifje zout


Verder heb je nodig


Appelboor


Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop
Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

Typisch Amerikaans ontbijt , dat wel erg lekker is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snij de boven- en de onderkant van de appelen en snij elke appel in 4 gelijke plakken. Snij de boven- en onderkant in fijne staafjes en besprenkel met het citroensap.

Bereiding :

1 Doe de (glutenvrije) bloem in een mengkom en bestrooi met het bakpoeder.
2 Voeg 3/4 van de kaneel, het zout, de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag.
3 Smelt 2 tl vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Haal 4 appelplakken door het beslag en bak ze ± 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Doe hetzelfde met de 4 andere stukken.

Afwerking :

Leg 2 appelpancakes op elk bord en schep er telkens 1 eetl. yoghurt over. Werk af met de appelstaafjes, de rest van de kaneel en 1/2 koffiel. ahornsiroop.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top