Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

    Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

    Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

Typisch Amerikaans ontbijt , dat wel erg lekker is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 appelen
1 tl citroensap
2 eieren
2,5 dl melk
4 el yoghurt
4 tl boter
2 tl ahornsiroop
150 g (glutenvrije) bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 snuifje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snij de boven- en de onderkant van de appelen en snij elke appel in 4 gelijke plakken. Snij de boven- en onderkant in fijne staafjes en besprenkel met het citroensap.

Bereiding :

1 Doe de (glutenvrije) bloem in een mengkom en bestrooi met het bakpoeder.
2 Voeg 3/4 van de kaneel, het zout, de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag.
3 Smelt 2 tl vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Haal 4 appelplakken door het beslag en bak ze ± 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Doe hetzelfde met de 4 andere stukken.

Afwerking :

Leg 2 appelpancakes op elk bord en schep er telkens 1 eetl. yoghurt over. Werk af met de appelstaafjes, de rest van de kaneel en 1/2 koffiel. ahornsiroop.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten