Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop
- Amerikaans, Ontbijt
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-10-2020
Typisch Amerikaans ontbijt , dat wel erg lekker is
Ingrediënten 4 personen
2 appelen1 tl citroensap
2 eieren
2,5 dl melk
4 el yoghurt
4 tl boter
2 tl ahornsiroop
150 g (glutenvrije) bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 snuifje zout
Benodigdheden
appelboorBereidingswijze
Voorbereiding :
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snij de boven- en de onderkant van de appelen en snij elke appel in 4 gelijke plakken. Snij de boven- en onderkant in fijne staafjes en besprenkel met het citroensap.
Bereiding :
1 Doe de (glutenvrije) bloem in een mengkom en bestrooi met het bakpoeder.
2 Voeg 3/4 van de kaneel, het zout, de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag.
3 Smelt 2 tl vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Haal 4 appelplakken door het beslag en bak ze ± 3 min. aan elke kant op een matig vuur. Doe hetzelfde met de 4 andere stukken.
Afwerking :
Leg 2 appelpancakes op elk bord en schep er telkens 1 eetl. yoghurt over. Werk af met de appelstaafjes, de rest van de kaneel en 1/2 koffiel. ahornsiroop.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties