1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2020

Ingrediënten 4 personen


600 g zeebaarsfilets
500 g juliennegroenten (versmarkt)
300 g peterseliewortels
1/2 plantje platte peterselie
800g middelgrote vastkokende aardappelen
2 tenen knoflook
2,5 dl culinaire room
4 el olijfolie
2 el kerriepoeder
peper en zout



Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil
Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Lekkere gebakken zeebaarsfilet met kerriegroentjes en gebakken aardappelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de platte peterselie grof.
- Snipper het knoflook fijn.
- Schil de peterseliewortels en snij in staafjes van 3 bij 1/2 cm.
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

Bereiding (30 min.)

1 Kook de aardappelen 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de juliennegroenten, het knoflook en de peterseliewortel 5 min. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout en overgiet met de room. Laat nog 5 min. stoven.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 5 min. op de velkant. Draai om, kruid met peper en zout en laat nog 2 min. verder bakken. Bestrooi hierna met de peterselie.
4 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top