1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...

Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gram tagliolini (of spaghetti)( ik nam wat minder)

1 sjalotje gesnipperd
100 ml droge witte wijn

1 citroen alleen de geraspte schil.

200 ml houdbare slagroom

1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd in droge koekenpan

50 gram rucola

6 half gedroogde cherrytomaatjes in olie (uit pot) in reepjes

Geraspte pecorini


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan en koekenpan


Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...

Een ideaal, pastagerecht. Snel, lekker en bovendien vegetarisch en budget vriendelijk. Fijn om na een drukke werkdag niet lang in de keuken te hoeven staan en je  tóch een verantwoorde en heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten.

Ik kon hier geen tagliolini bemachtigen, maar een spaghetti of de tagliatelle zijn goede vervangende lint pasta's voor dit recept

Bovendien heb ik geen rasp hier aan boord en ben ik maar aan de slag gegaan met het scherpe schilmes, om de citroen van zijn ( haar?) aromatisch velletje te ontdoen en dan klein te hakken. Idem voor de pecorino. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in een groentebouillon blokje.

Kook in een steelpannetje de wijn met het gesnipperde sjalotje zoveel in, dat je nog circa 3 eetlepels over hebt. Roer dan de slagroom en het citroenrasp door het wijnmengsel en laat indikken .

Meng de afgegoten pasta door de citroenroom en hussel er zo snel mogelijk de rucola blaadjes doorheen. Deze moeten knapperig blijven.

Verdeel de pasta over 2 borden en garneer met de pijnboompitten , tomaatjes en de pecorino.

Bron

Uit de krant van Janneke Philippi, eigen tekst en foto's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top