1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pompoen-chocoladecake

Pompoen-chocoladecake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2020

Ingrediënten 4 personen


200 g pompoenen vruchtvlees
100 g appelcompote
100 g volkorenbloem
100 g pure chocolade
50 g boter
4 eieren
2 el Griekse yoghurt
2 eetl.
1 tl kaneel
1 el vloeibare honing
1/2 buisje vanille-extract
1 zakje bakpoeder


Verder heb je nodig


Cakevorm en bakpapier


Pompoen-chocoladecake
Pompoen-chocoladecake

Lekker en makkelijke cake van pompoen met chocolade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding

- Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
- Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding (20 min. + 35 min. in de oven)

1 Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.
2 Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.
3 Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.
4 Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.
5 Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.
6 Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.
7 Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top