Kip Uit De Wok Met Sperziebonen En Lente-Ui
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.Benodigdheden
Wok etc.Bereidingswijze
In wok olie verhitten en currypasta ongeveer 2 minuten bakken. Bonen, chilipepers en groene peperkorrels toevoegen en ongeveer 4 minuten meebakken. Bouillon en kip toevoegen en mengsel op zacht vuur ongeveer 10 minuten laten sudderen tot kip gaar is. Gerecht met vissaus of sojasaus, suiker en zout op smaak brengen. Voor serveren lente-ui erover strooien.
Serveertip
Lekker met rijs, mie, mihoen, pasta, kortom variaties genoeg.