Kip Uit De Wok Met Sperziebonen En Lente-Ui

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-1999

Super-snelrecept met maar 305 kcal p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olie, 1/2-1 el rode currypasta, 200 gram dunne sperziebonen, in stukken, 1-2 rode chilipepers, in ringen, 1 el groene peperkorrels, grof gehakt, 2 dl kippenbouillon (van tablet), 500 gram kipfilet, in reepjes, 1-2 el vissaus (nam pla), of Chinese sojasaus, 1/2-1 el suiker, 1/2-1 el citroensap, zout, 3 lente-uitjes, in dunne ringen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok etc.

Bereidingswijze

In wok olie verhitten en currypasta ongeveer 2 minuten bakken. Bonen, chilipepers en groene peperkorrels toevoegen en ongeveer 4 minuten meebakken. Bouillon en kip toevoegen en mengsel op zacht vuur ongeveer 10 minuten laten sudderen tot kip gaar is. Gerecht met vissaus of sojasaus, suiker en zout op smaak brengen. Voor serveren lente-ui erover strooien.

Serveertip

Lekker met rijs, mie, mihoen, pasta, kortom variaties genoeg.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ellenl avatar
ellenl 18-01-2002

Erg lekker en tijdens de dieetdagen een verassende variatie.

tejas avatar
tejas 10-01-2002

Ik ga het in ieder geval proberen! Lijkt me erg lekker!

tycho avatar
tycho 17-01-2000

Errug lekker. (Vooral door die curry pasta...)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten