1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2020

Ingrediënten 4 personen


8 Eieren
1 el Olie
1 dl Kokosmelk
1 el Ketjap Manis
2 Rode uien
2 Tenen knoflook
2 Rawit
1 tl Sambal
1 tl Laos
3 tl Suiker
1 Limoenblaadje
3 Tomaten
1 Groentebouillon blokje


Verder heb je nodig


Wok, staafmixer met hakmolen of vijzel.


Sambal Goreng Telor
Sambal Goreng Telor

Maakt een Indonesische maaltijd kompleet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Kook de eieren hard en pel ze. Halveer de eieren in de lengte. Tomaten pellen en in blokjes snijden. Verwijder de zaadjes uit één van de rawits. Prik de andere rawit een paar keer in met de punt van een keukenmes. Maak een kruidenmengsel in de hakmolen van de rode ui, de rawit zonder zaadjes, knoflook, suiker, sambal en laos.

Bereiding:
Fruit het kruidenmengsel samen met het limoenblaadje kort aan op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje, ketjap en kokosmelk toe. Goed roeren, vuur laag en de ingeprikte rawit samen met de gehalveerde eieren toevoegen. Nog 10 minuten zachtjes stoven.

Serveertip

Eet het gerecht de volgende dag!

Plaats direct na het stoven de Sambal Goreng Telor in een luchtdichte huishouddoos en bewaar het in de koelkast op 4 graden.

Bron

Familierecept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top