1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Knolselderijpuree

Knolselderijpuree

  • Fusion, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 3 personen


- 400 g knolselderij, geschild, in blokjes
- 2 el citroensap
- snuf gemalen nootmuskaat
- 2 el crème fraîche
- 2 tl Dijon mosterd
- 15 g ongezouten boter, of wat milde olijfolie
- versgemalen peper en zou


Verder heb je nodig


- Grote kookpan
- Keukenmachine


Deze knolselderijpuree vindt mijn dochter lekkerder dan aardappelpuree!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Leg de blokjes knolselderij in een pan, voeg het citroensap toe en schenk er zoveel water op dat ze onder staan. Breng het geheel aan de kook en kook het 15 tot 18 minuten, of tot de blokjes knolselderij gaar zijn. Laat ze goed uitlekken.

2) Pureer de knolselderij en overige ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde en romigepuree. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker erbij: gekookte rode kool en stoofvlees, of braadworstjes

Bron

Uit 365 dagen koolhydraatarm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajcruben


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ajcruben
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top