1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Verrassend lekkere, pittige noodles

Verrassend lekkere, pittige noodles

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 3 personen


- wokolie
- 4 kippendijtjes, schoongemaakt en in stukjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 grote tenen knoflook
- stukje gember, ter grootte van een flinke knoflookteen
- 1 theelepel witte peper- snuf zout
- 1 rode peper, zeer fijn gesneden (meer of minder naar gewenste pittigheid)
- 1 theelepel chinese 5-spices
- 1 theelepel palmsuikerpasta
- 1 theelepel tamarindepasta
- 1 winterwortel in kleine stukjes
- 1/2 kleine broccoli, in roosjes en geblancheerd
- 4 stengels paksoi, in stukjes
- 200 gram taugé
- 200 gram udon noodles (kant en klaar gewicht)


Verder heb je nodig


Wok


Verrassend lekkere, pittige noodles
Verrassend lekkere, pittige noodles
Verrassend lekkere, pittige noodles
Verrassend lekkere, pittige noodles

Ik wilde eens wat nieuws proberen (met eerder gebruikte ingrediënten in andere gerechten) en het wat zó lekker, dat ik het hier deel (zodat ik het zelf ook terug kan vinden voor ik het vergeet ;-) ).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- maak de kippendijtjes schoon, door de "vieze" dingetjes en overtollige vet te verwijderen. Snijd in stukjes. Zet apart tot nodig
- maak alle overige ingrediënten schoon en/of klaar voor gebruik
- voeg ongeveer 3 eetlepels olie toe aan een wok op middelhoog vuur en voeg de ui toe, bak onder regelmatig roeren/omscheppen
- rasp de knoflookteentjes en gember en voeg aan de ui toe en bak mee, blijf regelmatig roeren/omscheppen
- voeg de kipstukjes en fijngesneden rode peper toe en verdeel de witte peper, 5-spices en een flinke snuf zout over het vlees, blijf roeren/omscheppen
- als de kip rondom aangebraden is, voeg je de stukjes wortel toe, bak dit, onder regelmatig omscheppen, een minuut of 5 mee
- voeg met steeds een paar minuten interval de broccoliroosjes, paksoi en taugé toe, uiteraard blijf je het gerecht in beweging houden
- voeg de palmsuikerpasta en tamarindepasta toe en zorg dat alles goed gemengd wordt
- tot slot voeg je de udon noodles toe, schep dit goed door het gerecht, zodat de noodles volledig met het vochtmengsel bedekt zijn

Serveertip

Eventueel kun je het serveren met een fijngesneden lenteuitje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top