1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Dorade in het zout

Dorade in het zout

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1200-1500 gr dorade (hele vissen, alleen ingewanden eruit, schubben er aan)
2 kg zeezout


Verder heb je nodig


Bakplaat


Op een prachtige zomeravond in de provence, aten we boven op een berg, met uitzicht op zee, voor het eerst dorade in zoutkorst. Het recept klinkt heel erg zout, maar door de schubben aan de vis te laten, dringt het zout niet door en blijft de vis heerlijk zacht en sappig. Het gerecht ziet er heel spectaculair uit, dus haal de vis vooral pas op tafel uit de zoutkorst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de vissen goed af.

Leg een dun laagje zeezout op de bakplaat (de bakplaat moet er niet meer doorheen schemeren). Leg de vissen erop en bedek met zeezout zodanig dat je de vissen niet meer ziet. Bak 30 minuten.

Haal de vissen uit de oven. Tik de zoutkorst voorzichtig kapot met een stevig slagersmes. Lepel het zout zorgvuldig van de vis af voordat je de huid eraf trekt en stukken filet opdient.

Serveertip

Lekker met prei en gekookte nieuwe aardappel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top