1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Soep
  5. Zoete aardappel soep met verse gember

Zoete aardappel soep met verse gember

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui
1 teen knoflook
1 zoete aardappel
5 cm verse gemberwortel (geschild)
1/2-1 rode peper
200-300 ml water
bouillonblokje
zout naar smaak


Verder heb je nodig


Staafmixer


Super makkelijk recept voor een snelle en stevig soep met pit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook vrij fijn en bak ze tot ze net een klein beetje bruin beginnen te worden. Snij ondertussen de zoete aardappel in kleine blokjes (hoe kleiner, hoe sneller je soep gaar is) en doe deze bij de ui en knoflook. Voeg 200 ml water toe. Kook een paar minuten.

Snij de gemberwortel in grove stukken. Haal de zaadjes uit de rode peper (tenzij je van echt pittig houdt), snij ook in grove stukken. Doe de gember en rode peper in de soep en pureer. Maak af met eventueel extra water en zout naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top