1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vietnamese keuken
  5. Curry
  6. Overheerlijke Vietnamese curry

Overheerlijke Vietnamese curry

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 2 personen


- olie (ik gebruikte hier pinda/arachine olie)
- 4 kippendijtjes (plm 350-400 gram)
- 500 ml kokoscreme (kan ook met kokosmelk, maar wordt waarschijnlijk minder romig)
- 1/2 middelgrote ui, fijn gesneden
- 4 knoflookteentjes geperst, geraspt of heel fijn gesneden
- 4 plakjes gember, ongeveer ter grootte van een 20-eurocent muntje
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 250 ml kippenbouillon 
- 2 eetlepels vissaus
- 3 blaadjes djeroek peroet
- 1 theelepel palmsuiker
- zwarte peper
- 1 stengel citroengras (buitenste blad verwijderen, in de lenge insnijden en even kneuzen)
- 1 grote winterwortel, in middelgrote stukken
- 1 grote aardappel, in middelgrote stukken
- 1 grote oranje zoete aardappel, in middelgrote stukken
- 1 grote rode/paarse zoete aardappel, in middelgrote stukken


Verder heb je nodig


- Braadpan


Overheerlijke Vietnamese curry
Overheerlijke Vietnamese curry
Overheerlijke Vietnamese curry
Overheerlijke Vietnamese curry

Laatst op vakantie een overheerlijke curry gegeten bij een Vietnamees/Japans restaurant in Baden-Baden, Duitsland. Ik had eigenlijk het recept moeten vragen, maar ik ben op internet gaan zoeken en heb gekeken naar de basis van veel curry's en heb dat gebruikt om dit recept samen te stellen. Hij is erg goed gelukt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- maak de kippendijtjes schoon, door de "vieze" dingetjes en overtollige vet te verwijderen. Zet apart tot nodig.
- maak alle overige ingrediënten schoon en/of klaar voor gebruik
- voeg ongeveer 3 eetlepels olie toe aan een grote pan (ik gebruikte een gietijzeren braadpan) en voeg de ui, knoflook en gember toe en bak dit een paar minuten, onder regelmatig roeren
- voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak nog een paar minuten. Als het er erg droog uit ziet, voeg je nog wat olie toe, anders kan het verbranden en dat is niet lekker natuurlijk
- voeg de kippendijtjes toe aan het kerriemengel en zorg dat ze rondom ermee bedekt worden. Op medium vuur eventje een paar minuten bakken
- voeg de kippenbouillon, djeroek poeroet, palmsuiker, peper en citroengras toe en roer voorzichtig door tot alles goed is gemengd en breng aan de kook
- voeg de wortel en aardappel toe aan de mix, roer voorzichtig door en breng opnieuw aan de kook, zodra dit is gebeurd, breng je de temperatuur naar laag-gemiddeld en laat het geheel zachtjes een minuut of 20-30 koken of tot de kip en groenten gaar zijn
- wanneer alles gaar is, voeg je de kokoscreme en vissaus toe en roert het geheel voorzichtig door. Proef en pas aan naar smaak. Als je het romiger wilt, voeg je meer kokos toe, als je meer smaak wilt, kun je meer vissaus toevoegen en als het te kruidig is, kun je wat kippenbouillon toevoegen.

(ik heb de gember, djeroek poeroet en citroengras voorzichtig opgezocht en uit de saus gevist voordat ik de kokoscreme toevoegde)

Serveertip

Je kunt dit serveren met wat je zelf het lekkerst vindt, ik heb pandanrijst gebruikt. 

De volgende keer denk ik dat ik boontjes, sugar snaps of diepvrieserwten in de laatste 10 minuten toe zal voegen (mocht ik dan foto's hebben en eraan denken, voeg ik ze aan dit recept toe). Deze toevoegingen zijn niet nodig, want het gerecht smaakt al heerlijk, maar ik denk dat ik het dan nóg lekkerder zal vinden.
 
Let wel op als je andere groenten toevoegt, dat je dit op de juiste momenten doet. De boontjes aan het begin toevoegen, zal ze slap en snotterig maken. Houd dus goed rekening met de garingstijd van al je groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blackmagic13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top