1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Geroosterde pastinaaksoep

Geroosterde pastinaaksoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 teentjes look
1 kg pastinaak
3 takjes verse tijm
3 eetlepels honing
1 koffielepel kerriepoeder
1,5 litergroentebouillon
3 dl room
gehakte peterselie
olijfolie
1 geschilde pastinaak (pastinaakchips)
frituurolie



Geroosterde pastinaaksoep
Geroosterde pastinaaksoep

Lekkere, pittige pastinaakroomsoep 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel de ui en hak grof. Doe de pastinaak met de ui, grof gesneden look, tijm, honing en kerriepoeder in een ovenschaal. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep alles door elkaar en besprenkel met olijfolie. Rooster gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de pastinaak zacht is.
3. Breng ¾ van de bouillon aan de kook en voeg de inhoud van de ovenschaal toe. Laat zachtjes koken. Doe de rest van de bouillon in de ovenschaal en schraap het aanbaksel los; voeg bij de soep.
4. Verwarm voor de chips frituurolie tot 190°C. Gebruik een dunschiller om de pastinaak in lange flinterdunne plakjes te snijden. Dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze goudbruin en krokant in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Bewerk de soep met de staafmixer. Kruid met zwarte peper en zeezout en roer de room erdoor. Werk af met gehakte peterselie en serveer samen met de chips.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top