1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse bruidssoep

Italiaanse bruidssoep

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2020

Ingrediënten 6 personen


½ bos wortelen
1 pastinaak
1 grote ui
4 teentjes look
400 g tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik)
¼ andijvie
1,5 liter kippenbouillon
2 el gehakte peterselie
100 g risone pasta
olijfolie

300 g rundergehakt natuur
1 eetlepel gehakte peterselie (balletjes)
2 eetlepels fijngesneden spinazieblaadjes
2 teentjes look (balletjes)
3 eetlepels panko
1 ei



Italiaanse bruidssoep
Italiaanse bruidssoep

Bruiloftsoep, of minestrata maritata, wordt veel gemaakt in de Italiaans-Amerikaanse keuken, maar komt eigenlijk uit Napoli. De soep wordt trouwens helemaal niet gegeten bij een bruiloft; de naam verwijst naar de verbintenis tussen het vlees en de groenten in dit heerlijk vullende gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Balletjes: meng het vlees met de panko, fijngesneden kruiden en losgeklopt ei. Snipper de look fijn en meng door het vlees, kruid met peper en zout.
2. Schil de wortelen en de pastinaak, snij de wortelen in plakjes en de pastinaak in kleine blokjes.
3. Spoel de andijvie en snij in fijne reepjes.
4. Pel de ui en de look en snipper alles fijn.
5. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de groenten, ui en looksnippers aan.
6. Overgiet met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook.
7. Vorm balletjes van het vlees en laat ze in de hete bouillon glijden.
8. Voeg, als de balletjes gaar zijn, de pasta, peterselie en andijvie toe. Laat verder pruttelen tot de pasta en groenten gaar zijn.
9. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgebakken ciabatta.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top